Frytki z kuraczaka z dipem z serem feta :)

autor: , kategoria: przekąski na zimno, z drobiu , dodano: 2010-05-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Frytki z kuraczaka z dipem z serem feta :)
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Frytki z kuraczaka z dipem z serem feta :)
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Frytki z kuraczaka z dipem z serem feta :)
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Frytki z kuraczaka z dipem z serem feta :)

Składniki:

Przygotowanie:

Pokrojone mięso posolić, popieprzyć, panierować w jajku i w tartej bułce (panierkę docisnąć rękami, żeby się trzymała).
Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu - ja używam frytownicy, wtedy "frytki" wychodzą naprawdę dobre ,chrupiące ale nie wysuszone w środku.
Usmażone kawałki ułożyć na zielonej sałacie na podłużnym półmisku i powbijać w mięso drewniane patyczki do szaszłyków ( pionowo- wychodzi taki "jeżozwierz")- wersja na imprezę ;)

SOS:
Fetę zmiksować z jogurtem i zmiażdżonym czosnkiem na gładką masę, dodać drobno pokrojony koperek (dużo) i sok i cytryny, wymieszać.
Sos jest naprawdę rewelacyjny, pasuje do kurczaka i do dań z grilla.
SMACZNEGO!!!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • gabka9, 2010-05-09 11:59:34
    gabka9
    Bardzo fajny przepis, brzmi ciekawie, jednak szkoda, że nie ma zdjęcia.
    Komentarz
  • kadi91, 2010-05-11 17:50:31
    kadi91
    Postaram je dodać w najbliższym czasie
    Komentarz
  • w czerwieni, 2010-06-03 14:00:37
    w czerwieni
    Mam pytanie, czy do sosu idą aż trzy główki, czy 3 ząbki?
    Komentarz
  • kadi91, 2010-06-11 19:38:51
    kadi91
    To zależy jak bardzo lubisz czosnek Możesz dać 2 ząbki jeśli tylko chcesz
    Komentarz
  • kadi91, 2010-06-11 19:39:51
    kadi91
    Tak chodzi o ząbki nie o główki... Mała pomyłka
    Komentarz
  • kata jackson, 2010-07-01 17:43:16
    kata jackson
    Bardzo Fajne
    Komentarz
  • Soy Marisol, 2012-02-15 10:37:10
    Soy Marisol
    0
    Jadłam kiedyś coś takigo na imprezie u znajomych. Każdy kawałek był osobno nadziany na patyczek do szaszłyków (1 kawałek na 1 patyczku). Gospodarze nazywali tą potrawę "Lizaczki". Pomysł zdaje się banalny, ale naprawdę robił furorę! Do tego były podane dipy do maczania miąska. Proste i na prawdę smaczne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem