Łosoś wędzony z pieczarkami

autor: , kategoria: ryby, kuchnia skandynawska , dodano: 2009-11-14
  • Łosoś wędzony z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, pokroić w cienkie płatki, skropić sokiem z cytryny. Plastry łososia posmarować majonezem, rozłożyć na nich pieczarki, posypać koperkiem, solą i pieprzem. Zawiązać w kieszonki (można do tego użyć gałązek szczypiorku), spiąć wykałaczkami.
Podawać na szklanym półmisku, udekorowane krewetkami i cebulą. Można tak przyrządzać również inne ryby wędzone, np. pstrągi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • black-bubu, 2009-12-28 03:40:18
    black-bubu
    Pieczarki dodajemy surowe jak się domyślam ?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem