Łosoś wędzony z pieczarkami

autor: , kategoria: ryby, kuchnia skandynawska , dodano: 2009-11-14
  • Łosoś wędzony z pieczarkami

Składniki:

  • łosoś [25 dag] (wędzony)
  • majonez [4 łyżki]
  • sok z cytryny
  • koperek [2 łyżki] (posiekany)
  • pieczarki [20 dag]
  • krewetki (kilka sztuk)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, pokroić w cienkie płatki, skropić sokiem z cytryny. Plastry łososia posmarować majonezem, rozłożyć na nich pieczarki, posypać koperkiem, solą i pieprzem. Zawiązać w kieszonki (można do tego użyć gałązek szczypiorku), spiąć wykałaczkami.
Podawać na szklanym półmisku, udekorowane krewetkami i cebulą. Można tak przyrządzać również inne ryby wędzone, np. pstrągi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki pl: jak zrobić omlet

Komentarze

  • black-bubu, 2009-12-28 03:40:18
    black-bubu
    Pieczarki dodajemy surowe jak się domyślam ?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem