Sałatka śledziowa

autor: , kategoria: ryby, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2009-11-14
  • Sałatka śledziowa

Składniki:

Przygotowanie:

Filety pokroić w cienkie paski lub kostkę, skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Obraną, opłukaną cebulę drobno posiekać. Fasolkę ugotować i pokroić na mniejsze kawałki, marchewki podzielić na plastry. Połączyć wszystkie składniki, oprószyć solą i posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać sosem utartym z surowych żółtek, musztardy i oliwy, doprawionym solą i cukrem.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • m0nia1986, 2010-03-10 19:39:02
    m0nia1986
    2
    Jesli o mnie chodzi - salatke sledziowa uwielbiam
    Twoj przepis nieznacznie rozni sie od tego, ktory ja stosuje, a mianowicie, Ty uzywasz fasolki szparagowej, ja - czerwonej fasoli z puszki

    Nie powiem, bo wlasnie tym przepisem narobiles mi ochoty na ta salatke, tylko skad ja o tej porze sledzie wezme a niby miasto nadmorskie
  • trooskava, 2010-03-11 09:21:58
    trooskava
    0
    mniam uwielbiam takie sałatki wypróbuje na pewno
  • Ieka, 2010-09-02 09:43:24
    Ieka
    2
    znm tą sałatkę i tak jak Monia dodaje fasolki czerwonej,całkiem już o niej zapomniałm, pora znów ją zrobić
    Twoja suuuper wygląda

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem