Zupa migdałowa

autor: , kategoria: zupy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2009-11-14
  • Zupa migdałowa

Składniki:

Przygotowanie:

Migdały umyć, sparzyć, po kilku minutach osuszyć i obrać. Zemleć w specjalnej maszynce lub utłuc na miałko w moździerzu. Rodzynki przebrać, umyć starannie, moczyć godzinę, potem odcedzić na sicie. Zagotować mleko, osłodzić, dodać szczyptę soli i masło, wsypać migdały i gotować przez 3 minuty. Zestawić z ognia, wsypać rodzynki.
Podawać zupę na gorąco, z niewielką ilością ryżu ugotowanego na sypko.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • SweetFruit, 2010-04-28 02:00:39
    SweetFruit
    Mmm... Musi być pysznee! Jak dla mnie bomba z tym ryżem
    Komentarz
  • SweetFruit, 2010-04-30 23:29:07
    SweetFruit
    I jest pyszne! Wypróbowałam - wspaniałe, szczególnie z ryżem
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-06 15:21:29
    ewelline
    dodaje do ulubionych, zainteresowała mnie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem