Lane kluski

autor: , kategoria: kluski , dodano: 2010-05-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lane kluski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lane kluski

Składniki:

Przygotowanie:

Jajko wbić do kubka, dodać szczyptę soli, mąkę i masę wymieszać na jednolitą gęstą ale lejącą masę.

Masę wlewać do wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu odcedzić. Masę można też wlać bezpośrednio do zupy.

Kluski można stosować jako zamiennik makaronu do zupy lub jako dodatek do różnych dań.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • mww, 2010-05-14 07:31:04
    mww
    1
    Rosół z kluseczkami..mmmm..pychot a...często robię takie do rosołu..smak z dzieciństwa..
  • marissima, 2010-06-10 22:04:56
    marissima
    0
    Nie wiedziałam jak sie robi te kluseczki a są przepyszne Jutro zrobie je swojej córeczce pewnie bedzie zachwycona,bp te kluseczki sa mięciutkie
  • mesta93, 2010-11-28 20:13:05
    mesta93
    moja ciocia zawsze robi do zupy lane kluseczki, teraz sama będe je robić Są o wiele pyszniejsze i oczywiście zdrowsze niż te kupne ze sklepu
    Komentarz
  • Kasia_By, 2011-06-09 22:29:00
    Kasia_By
    1
    pychotka, sama robię w domu identyczne
  • Snowwhiteproncess, 2012-04-25 15:21:47
    Snowwhiteproncess
    -1
    Robiłam pierwszy raz, ale juz wiem, że nie ostatni. Robi się błyskawicznie, szybciej niż ugotowanie makaronu, a co dopiero ryżu czy kaszy. Jak juz jest gotowa zupa to wystarczy zamieszac i wlać i już do podania. Przeciez to o wiele łatwiejsze i przede wszystkim zdrowsze od tych kupnych wszystkich, no i wiemy co jemy. Spróbujcie, bo warto

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe