Cebule faszerowane serami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-05-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebule faszerowane serami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebule faszerowane serami

Składniki:

  • cebula biała [6 ]
  • sól morska (duze granulki)
  • ser [100 g] (mieszane np. owcze, inne sery zolte pociete na male kawaleczki)
  • ser parmezan [100 g]
  • jajka [1 ]
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta [50 g]

Przygotowanie:

Cebule (nie obrane) ułożyć na blaszce i pokryć gruboziarnistą solą. Piec w piekarniku aż staną się miękkie.
Następnie zostawić je by ostygły, zdjąć skóre i obciąć góre cebuli. Następnie wyciągnąć zawartość cebuli ( nie wyrzucać ani środka ani góry cebuli).
W pojemniku wymieszać razem środki z cebuli, jajko, bułkę tartą, parmezan, sól ,pieprz ( dodawać według uznania) , i sery mieszane w kawałeczkach . Otrzymanym farszem wypełnić puste cebule.
Piec je ,tak faszerowane w piekarniku o temp. 180 st. przez ok 10-15 minut. Można posypać z wierzchu pinolami. Podawać na goraco.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciastka dyniowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką