Wiosenny krem z porów z grzankami

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-05-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Wiosenny krem z porów z grzankami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Wiosenny krem z porów z grzankami

Składniki:

Przygotowanie:

Dokładnie umyć i oczyścić por, następnie cieniutko pokroić. Następnie wrzucić pokrojony por wraz z oliwą do rondelka ( mały ogień) i podsmażać aż do momentu gdy stanie się transparentny. Następnie dodać łyżkę roztworu z kostki rosołowej.
Następnie umyć, obrać i pokroić ziemniaki, dodać je do rondelka z porem i wlać pozostałość roztworu rosołowego.

Dusić razem ok 20 minut. Dodać soli i pieprzu według uznania.
Następnie zdjąć z ognia, dodawać wolno śmietanę i zmiksować wszystko razem aż do uzyskania kremu. Podawać na gorąco , na wierzchu posypać grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • miskowa, 2010-05-15 15:00:59
    miskowa
    znam tą zupę w wersji z serkami topionymi też. Nie wiem, czemu ją nazwałaś wiosenną - dla mnie raczej jesienna, bo za dużo warzyw w niej nie ma, ale nie czepiam się.
    Dobra, szybka i łatwa zupa.
    Komentarz
  • ZAQOCHANA, 2010-05-15 15:44:57
    ZAQOCHANA
    Nazwalam ja wiosenna, poniewaz jest znana we Wloszech ( gdzie pracuje w restauracji Jako potrawa wiosenna, lekka i latwa..
    Komentarz
  • Kasiaprzedlustrem, 2015-05-20 13:27:11
    Kasiaprzedlustrem
    robiłam taką kilka razy w różnych wersjach, ale fajnie, że na nią wpadłam, bo zupełnie o niej zapomniałam a jest naprawdę pyszna.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem