Rolada rybna

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-14
  • Rolada rybna

Składniki:

Przygotowanie:

Włoszczyznę i jedną cebulę obrać, umyć, pokroić na kawałki i opłukać. Zalać 3 szklankami wody, posolić, dodać przyprawy, ugotować. Wywar ostudzić i przecedzić. Drugą cebulę obrać, umyć, drobno posiekać i udusić w połowie masła. Filety opłukać, pokroić na kawałki i zemleć razem z cebulą w maszynce z drobnym sitkiem. Dodać bułkę tartą, jajka i posiekany koperek. Wyrobić masę rybną jak na pasztet. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na zwilżonej i posmarowanej resztą masła kilkakrotnie złożonej gazie ułożyć masę rybną, nadając jej podłużny kształt. Zawinąć, związać końce. Roladę rybną włożyć do wrzącego wywaru z włoszczyzny. Gotować 25 minut. Zostawić w wywarze do ostygnięcia. Wyjąć ostrożnie, odwinąć z gazy. Pokroić w plastry grubości ok. 2 cm.
Podawać na półmisku udekorowanym sałatą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • ewelline, 2010-07-17 00:08:07
    ewelline
    ładnie to wygląda
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem