Sałatka Indyjska

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia indyjska , dodano: 2010-05-16
  • Sałatka Indyjska

Składniki:

Przygotowanie:

Opis przygotowania

Ryż wypłukać dokładnie ( tak aby woda była całkiem czysta ) dodać kostkę rosołową, ugotować w dużej ilości wody na sypko, odcedzić dokładnie wystudzić. Paprykę pokroić na kostkę. Cebulę obrać i pokroić na drobno.
Pomarańcz obrać, usunąć białą błonę, pokroić dowolnie. Sok cytrynowy wymieszać z keczupem doprawić solą, bazylią i pieprzem mieszając stopniowo dolewać oliwę ucierać chwilę.
Do zimnego ryżu dodać wszystkie składniki, polać sosem delikatnie wymieszać na końcu dodać bardzo drobno pokrojoną natkę z pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe