Pierogi z kapustą i boczniakami

autor: , kategoria: pierogi, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-14
  • Pierogi z kapustą i boczniakami

Składniki:

Przygotowanie:

Przesiać mąkę na stolnicę, wbić jajko i zagnieść elastyczne ciasto, dodając odpowiednią ilość ciepłej wody i szczyptę soli. Przykryć je ściereczką.
Kapustę poszatkować i przesmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Dodać posiekane i przesmażone na oleju boczniaki, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Ciasto partiami rozwałkowywać, wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję nadzienia, zlepiać. Wkładać pierogi do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować 5 minut od momentu, gdy wypłyną. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, włożyć tłuszcz i gorącym krasić osączone pierogi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe