Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Bułeczki pieczarkowo-serowe

  • Mniam: 11
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
    Mniam: 11
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
  • Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
    Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki pieczarkowo-serowe

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:

(bardzo podobne do mojego na drozdzowki)

Do mąki dodać sypkie drożdze i szczypte soli.Wymieszac...

Masło roztopić najlepiej w mikrofali i przestudzić.
Podgrzać mleko ja też w mikrofali bo szybciej ...musi być letnie...dodać połowę łyżeczki cukru i wymieszać.

Do suchej mieszanki dodać mleko i ostudzone masło....
Wyrobić dobrze alle lekko nie zagniatać zbyt długo ciasto ma być pulchne ;)
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. na ok 1h

Farsz:
Obrać i oczyścic pieczarki...
Obraną cebulę posiekać (ja wkładam do blendera z lenistwa :D )

Cebulkę zeszklić na łyżce oliwy z oliwek...potem dodawać posiekane pieczarki .
Poddusić i dodać przyprawę do ZIEMNIAKÓW!
Ja nie załuję ...bo bardzo lubimy ten smak...w dodatku nie zawiera cukru a już sól i nie trzeba solić.
Lepiej by farsz był słońszy (ale też nie przesadzić)...bo w cieście będzie smakował delikatniej...
Pieczarki odparować i ostudzić...

Zmiksować lub zetrzeć ser żółty.

przygotowac blachę wylozyc papierem do pieczenia...

Ciasto wyrobić ponownie...
Rozwałkować na placek...pociąć w prostokąty...na jednym końcu naciąć (jak na fotce)
Nakładać farsz...potem łyżeczką starty ser ...przykryć 1 bok nie nacięty potem ten nacięty.

posmarować 1rozbełtanym jajkiem z 1 łyżką mleka

Piec w nagrzanym piekarniku 200-220ºC przez ok 10-15 minut. aż ciasto będzie rumiane.

Z podanej ilości wyszło mi 8 dużych bułeczek (cała jedna blacha)
Przyznam ze najlepiej smakująna ciepło (można odgrzać w mikrofali potem...sprawdząłam)

POLECAM!

    Śr. ocena: 4.98 / recenzji: 31 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • aleksaa, 2010-05-19 17:32:20
    aleksaa
    sposób formowania ciasta jak w moich drożdżówkach super pomysł na farsz, nigdy bym na to nie wpadła, zawsze robie je na słodko.
    I te piękne zdjęcia...
    Komentarz
  • gabka9, 2010-05-19 21:00:28
    gabka9
    O matko, wyglądają fantastycznie!
    Komentarz
  • plywok, 2010-05-19 22:26:47
    plywok
    cudnie wyglądają jak ze sklepu.
    więc gwiazdki za zdjęcia
    i opis
    Komentarz
  • daget, 2010-05-25 17:01:59
    daget
    1
    Dla tych ktorzy nie przepadaja za slodkosciami a wola konkrety.
    Bardzo fajny przepis, tak samo fajnie sie robi. I faktycznie najlepiej smakuja na cieplo. Sa wrecz uzalezniajace.
  • Sensuel, 2010-05-31 15:43:13
    Sensuel
    1
    super smakują !!!Ciasto ugniatała mi mszyna,ale bułeczki są boskie :P
  • Anusia_piekniusia, 2010-06-01 13:55:17
    Anusia_piekniusia
    5
    Robiłam ostatnio z mężem (bo sama się do ciasta drożdżowego nie zabieram ) i musze przyznać że wyszły rewelacja Nie wiem czy nie wolę takie od słodkich drożdżówek.

    Specjalnie kupowałam przyprawę do ziemniaków i chyba rzeczywiście nadaje bułeczkom specyficzny akcent smakowy.

    Rewelacyjne zdjęcia i opis. Za to i za smak gwiazdki

    Acha - na zimno też dobre (opinia mojej teściowej )
  • kropka75, 2010-06-01 19:02:51
    kropka75
    Super przepis i super opis. Ląduje w ulubionych. Fotki przesmaczne, bułeczki na pewno takie same - prawie oblizałam monitor.

    Przyprawy do ziemniaków nie próbowałam do pieczarek dodawać, ale fakt, Kamisowa jest pyszna, więc na pewno niczego zepsuć nie może. Spróbuję.
    Komentarz
  • aaricia8, 2010-06-17 13:07:35
    aaricia8
    1
    Niezłe faktycznie, spróbowałam i powiem, że warto. Mi nie wyszły niestety tak super foremne, hihi
  • maatra, 2010-06-24 08:54:24
    maatra
    0
    w Anglii robia takie buleczki we francuskim slonym ciescie. jestem pewna,ze te sa duzo smaczniejsze. szkoda, tylko,ze ryzyko rzadkiego ciasta drożdżowego jest duza mozna kupic gotowe ciasto drożdżowe ?
    moim ulubionym farszem jest : ser zolty-cebula,ser zolty-bekon(boczek)
  • gwiazdeczka172, 2010-06-25 18:06:56
    gwiazdeczka172
    Kuszą mnie, oj kuszą. Jutro chyba je zrobię, tylko muszę mieć wenę, bo są dość czasochłonne z tego co widzę
    Nie będę szczędziła sera, ponieważ uwielbiam wszystko co serowe
    Komentarz
  • Cerisa, 2010-06-28 12:41:58
    Cerisa
    1
    Robiłam je i wyszły rewelacyjnie, przepis na ciasto drożdżowe jest super, ciasto nie klei się do palców, jest super, wyszły mi takie jak na zdjęciu, a w smaku są takie na jakie wyglądają prosto się je robi, szczerze polecam !
  • wredek, 2010-07-08 22:47:23
    wredek
    Wyglądają obłędnie Jutro robię.
    Komentarz
  • wredek, 2010-07-10 19:54:19
    wredek
    1
    Mimo, że bułeczki są pracochłonne to warto je zrobić. Moje wyszły bardzo smaczne. Przepis godny uwagi i pięciu gwiazdek
  • aplikacja24, 2010-07-14 09:21:30
    aplikacja24
    jestem fanką Twoich przepisów i zdjęć
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-17 00:00:52
    ewelline
    1
    Świetny przepis! Uwielbiam pieczarki + ser a w pyszne bułeczce to już tylko palce lizać!
  • Silbia, 2010-07-28 15:10:23
    Silbia
    1
    Pychaaaa Trochę zmodyfikowałam przepis na ciasto, bo preferuję drożdże świeże. Kilka zrobiłam też z parówką i serem. Jeszcze następnym razem popracuję nad kształtem. Może ze wzrostem wprawy zaczną wyglądać jak Twoje
  • kika171, 2010-08-17 20:12:43
    kika171
    a ja mam pytanie
    chciałam upiec te bułeczki, ale obecnie mam dostęp tylko do prodiża i nie wiem czy mi się w nim udadzą...Jak myślicie?
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-17 20:20:21
    ewelline
    kika171 powinny ci się udać, ja kiedyś rożne rzeczy w tym urządzeniu piekłam jednak nagrzewałam go chwilkę wcześniej, po za tym on chyba piecze do 180 stopni tak mi się wydaje wiec raczej trzeba dłużej piec ale coś z tego wyjść powinno zrozumiałam ze mówisz oo takim okrągłym starym nie jakim unowocześnionym sprzętem do pieczenia mi w tym prodzizu czy jak on sie tam nazywa wychodziły lepsze biszkopty niż teraz w piekarniku
    Komentarz
  • kika171, 2010-08-18 09:59:51
    kika171
    o dziękuje Ci bardzo za wskazówki tez właśnie myślałam o tym, żeby go troszkę nagrzać i jakoś te bułeczki tam poukładać.
    I tak-mówię o takim starym prodiżu bez żadnych nowoczesnych wspomagaczy
    Komentarz
  • martul, 2010-09-22 17:31:20
    martul
    1
    robiłam wczoraj te bułeczki, są bardzo pyszne dlatego daję 5, natomiast nie wyszły mi takie piękne i kształtne jak tobie, pewnie to kwestia wprawy!!!
  • agniechaacoo, 2010-10-26 19:39:35
    agniechaacoo
    Własnie planuje je jutro zrobić, ze zdjęć wynika ,że sąąąą pyszne, komentarze utwierdzają mnie tylko ,że sąąąą smakowite aż mi się ślinka zbiera;D
    Komentarz
  • Madziulka83, 2010-12-10 13:04:27
    Madziulka83
    1
    Pysiu, zrobiłam je wczoraj pierwszy raz i wyszły pyyyychotka! Pomimo bardzo później pory, mąż od razu pochłonął 2
  • madziula199090909090, 2010-12-19 18:54:22
    madziula199090909090
    Przepraszam za tak głupie pytanie, bo jestem początkująca ale jeśli : "Masło roztopić najlepiej w mikrofali i przestudzić." to chodzi o to by je rozpuścić całkowicie?
    Komentarz
  • madziula199090909090, 2010-12-21 19:57:55
    madziula199090909090
    2
    Dzisiaj zrobiłam i wyszły rewelacyjne
  • malinka118, 2011-01-01 19:37:36
    malinka118
    4
    Zrobiłam i były hitem na Sylwestra do barszczyku Jak zawsze rewelacyjny przepis A przyprawa do ziemniaków z cebulką, pieczarkami i serem żółtym komponuje się rewelacyjnie
  • Paula SHIN, 2011-01-18 12:06:26
    Paula SHIN
    Wygladaja pysznie! Na pewno niedlugo je naszykuje
    Komentarz
  • Artemizja81, 2011-01-19 08:31:19
    Artemizja81
    koniecznie musze wypróbować-przepis nie wydaje sie trudny a ja jestem poczatkujaca w ciastach drozdzowych
    Komentarz
  • zagatka83, 2011-02-01 16:12:02
    zagatka83
    -1
    Fantastyczne drożdżówki!!!!! dla mnie rewelacja!!!!! do farszu dodałam świeżo pokrojoną pietruszkę i troszkę vegety, wyszły super!!! można też zaszaleć i zrobić farsz z ricotty,suszonych pomidorów,kaparów...POL ECAM
  • Serena van der Woodsen, 2011-02-02 16:19:50
    Serena van der Woodsen
    0
    właśnie wyjęte z piekarnika!
    przepyszne!!
  • Susanna, 2011-02-03 09:10:14
    Susanna
    Bułeczki wyglądają przesmakowicie! Chyba zrobię jutro na kolację ale do farszu dodam jeszcze boczku A potem będę odpiekać w piekarniku Czuję, że to będzie hit Ocenię jak zrobię.
    Komentarz
  • granola, 2011-02-21 10:00:32
    granola
    mniam, slicznie wygladaja i na pewno tak smakuja
    Komentarz
  • VanDerKamp, 2011-02-21 17:54:32
    VanDerKamp
    W Gorzowie Wlkp. za przystankiem tramwajowym od około 30 lat sprzedaje się najlepsze na świecie bułki z pieczarkami. Do Gorzowa mam daleko, a Twój przepis przeniósł mnie do czasów liceum, gdy bułki namiętnie konsumowałam. Wygląda bosko! Muszę spróbować zrobić.
    Komentarz
  • VanDerKamp, 2011-02-21 17:55:24
    VanDerKamp
    -2
    Z tego wszystkie zapomniałam o gwiazdkach
  • Susanna, 2011-02-21 19:00:01
    Susanna
    1
    Bułeczki upiekłam w sobotę. Niestety moje tak pięknie nie wygladały.... wygladały raczej jak pierogi no ale za to ich smak wynagrodził trud włożony w przygotowanie. Pyszne! Do farszu dodałam jeszcze trochę boczku. A przyprawa do ziemniaków to naprawdę strzał w 10-tkę kto by pomyślał, że tak świetnie to smakuje. Zamiast suchych drożdży dodałam piekarskie, prawdziwe. No i mi wyszło 7 bułeczek - wyszła na jaw moja niezdarność
  • majuss86, 2011-03-01 20:25:01
    majuss86
    0
    Dzisiaj zrobilam na obiad troszkę zmodyfikowałam przepis, bo dodalam drożdże świeże i zamiast margaryny - olej Wyszły fajnie, chociaż nie umialam zrobić ich tak pięknych wizulanie - każda bułeczka była inna

    Do bułeczek zrobiłam sos -> jogurt grecki, majonez, ketchup i musztarda
  • madzia256, 2011-03-05 15:26:27
    madzia256
    Zrobiłam
    Z moim talentem wyszło mi tylko 6
    Tylko powiedzcie mi... ile tej przyprawy miało być ;>?
    Komentarz
  • madzia256, 2011-03-05 15:47:34
    madzia256
    1
    Zapomniałam o gwiazdkach
  • redakcja, 2011-03-21 12:18:17
    redakcja
    Ale smaka mi narobiłaś
    Komentarz
  • macc2000, 2011-03-21 12:29:26
    macc2000
    Wyglądają smacznie. Spróbuje.
    Komentarz
  • macc2000, 2011-03-21 12:42:10
    macc2000
    Smakowite. Uwielbiam pieczarki, więc spróbujemy zrobić.
    Komentarz
  • kropka75, 2011-03-30 13:15:11
    kropka75
    0
    Dobrze, że nie jestem na diecie. Ale cudne. Uwielbiam takie. Za czasów socjalizmu w centrum Zgorzelca można było takie kupić i nazywały się hot dogi. ha ha ha

    Zapisuję do rychłego skomponowania. Mniam. Już mi ślinka leci.

    I cudne zdjęcia, jak zwykle.
  • kropka75, 2011-03-30 13:20:15
    kropka75
    Wcześniej nie oceniłam, to musiałam nadrobić.
    Komentarz
  • golabek89, 2011-04-05 20:12:53
    golabek89
    1
    Pyszności.

    Nic dodać nic ująć. Przepis przetestowany, smakują świetnie, leci do ulubionych
  • olcia lolcia, 2011-04-17 23:54:44
    olcia lolcia
    0
    świetny przepis!
    zamiast sypkich dodałam świeże drożdże i ciasto wyszło bardzo fajnie,a do farszu przyprawę prymat do mięsa mielonego(uwielbiam ją z TŻ)i też było pysznie
    wyszło mi dokładnie 8 bułeczek)
    następnym razem podwoje składniki i dodam podsmażony boczek
  • Paula_86, 2011-12-06 11:31:44
    Paula_86
    1
    bułeczki zasługują na wszystkie gwiazdki, przepis dokładny, robi się bez problemu, kształt też ciekawy i łatwy do wykonania nie mogą nie wyjść, choć ciut za bardzo wzięłam sobie do serca, że farsz ma być dobrze doprawiony hehe, ale przynajmniej są wyraziste w smaku
  • Driona, 2012-06-21 17:22:43
    Driona
    2
    Piekłam już wielokrotnie. Smakują nie tylko mi, ale i wszystkim znajomym, których częstowałam. Próbowałam również zamienić częściowo mąkę na razową i wyszły jeszcze lepsze.
  • Mojwa, 2012-11-03 16:28:02
    Mojwa
    0
    świetne są, nie wyglądały u mnie tak ładnie ale były przepyszne!
    ktoś pytał o prodiża - robiłam i piekły się ok 20-25 minut
  • monyczkaaa, 2012-12-05 17:56:21
    monyczkaaa
    0
    ciasto drożdżowe wychodzi ekstra, chyba wypróbuję go w pizzy ja do farszu dodałam jeszcze odrobinę keczupu i też wyszły rewelacyjne
  • Jackie_S, 2012-12-17 19:50:10
    Jackie_S
    0
    Niebo w gębie ! Zrobiłam dzisiaj na obiad - bałam się,że nie wyjdą w moim mini-piekarniku,ale wyszły przepyszne. Genialne połaczenie drożdżówki z pieczarkami i przyprawą. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu.
  • Unla, 2012-12-28 18:25:50
    Unla
    Mam pytanie, jeśli dam świeże drożdże to też 7 g? Bo już mi ślinka leci, ale wolę mieć pewność.
    Komentarz
  • pysiamn, 2012-12-30 19:35:57
    pysiamn
    UNLA Nie przelicznik swiezych drozdzy do suszonych jest inny!!!
    7g drozdzy instant to = 25g świeżych ...

    JA Jutro je robię na Sylwestrowę przyjęcie...
    Komentarz
  • iwka2002, 2013-01-04 22:14:40
    iwka2002
    0
    Robiłam dzisiaj! Pychotka!Następnym razem robię z podwójnej ilości składników.Łatwe w wykonaniu, niewymagające niezliczonej ilości naszyń i utensyliów No super!
  • karollajna85, 2013-01-15 15:51:36
    karollajna85
    0
    Te bułeczki są obłedne!
    Cudo. Tylko troche mało ciasta wychodzi.
    A przyprawa do ziemniaków to dosłownie świetny wynalazek
  • Limonkaaa88, 2013-04-05 09:15:07
    Limonkaaa88
    0
    Pyszne !
    Najbardziej zachwycona jestem tym ciastem, bo robi się błyskawicznie, jest dalikatne w dotyku, w ogóle się nie klei, rewelacja
  • monis001, 2013-09-29 14:19:45
    monis001
    koniecznie musze wyprobowac
    Komentarz
  • cali63, 2013-10-03 12:52:58
    cali63
    0
    Ale jak wyglądają przepysznie - normalnie czuję zapach - przepis drukuję i na pewno wypróbuję go

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)
  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros