Rożki waniliowe

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-05-21
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Rożki waniliowe
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Rożki waniliowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę, cukier i budyń wymieszać, dodać miękkie, posiekane masło, żółtka i mleko. Całość wygniatać do uzyskania gładkiego ciasta.
Ciasto podzielić na 4 części, z których należy uformować wałeczki, a następnie ciąć je na 2cm odcinki. Z tych drobniutkich kawałków formować małe rożki i układać je na blasze wyłożonej papierem.

Piec: 15min/ 180 stopni.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Biedroneczk4, 2012-11-05 14:29:43
    Biedroneczk4
    0
    daję 4,5... pół odejmuję, bo w przepisie nie ma nic napisanego jakiej wielkości mają być te wałeczki...
    ja zrobiłam przed chwilą... tylko, że ze względu na brak tej jednej informacji rozwałkowałam i powycinałam z foremek... wyszły smaczne jak na tak prosty przepis...


    Innym użytkowniczkom polecam. Robią się szybko...
  • madzia57, 2012-11-05 19:49:08
    madzia57
    czemu w nazwie 'waniliowe'? chyba, że budyń ma być o tym smaku, to ok, ale należałoby zaznaczyć
    Komentarz
  • SabinaD, 2012-11-12 17:16:16
    SabinaD
    bez proszku do pieczenia?
    Komentarz
  • chocolategateau, 2012-12-01 16:04:53
    chocolategateau
    0
    Bez proszku zdrowsze, a poza tym jeśli mąkę przesiejesz to bez proszku się obejdzie. Co do ciasteczek robiłam dwa razy, pyszne. Załapałam się na dwa, bo zniknęły z talerza zanim się obejrzałam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe