Pieczona sola z sałatką z brokułami i fetą

autor: , kategoria: ryby, dieta South Beach, kuchnia fusion , dodano: 2010-05-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona sola z sałatką z brokułami i fetą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona sola z sałatką z brokułami i fetą

Składniki:

Przygotowanie:

Pyszny, dietetyczny obiadek :)

Rybka:
Przygotowujemy marynatę mieszając oliwę z oliwek, wyciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sok z połowy cytryny, sól i pieprz.
Solę rozmrażamy, osuszamy z wody. Nacieramy marynatą, można to zrobić za pomocą pędzelka :)
Tak przygotowaną rybę wstawiamy do lodówki na czas nagrzewania piekarnika, w którym temperatura musi osiągnąć 190C.
Przekładamy solę do naczynia żaroodpornego, pozostałą cytrynę kroimy na plasterki, które wkładamy między płaty ryby. Pieczemy przez 20-30 minut bez przykrycia. Ostatnie 5-10 minut zmieniłam na grillowanie.

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie tak, żeby były chrupiące i nie straciły wartości odżywczych. Fetę kroimy w kostkę. Płatki migdałowe prażymy na patelni.

Solę po upieczeniu wykładamy na talerz, obok kładziemy brokuły, posypujemy je fetą i migdałami.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-11-28 15:42:13
    anka_bunio
    Pomysł oczywiście bardzo dobry, ale czy te 20-30 min., na dodatek bez przykrycia, to nie za dużo? Z własnego doświadczenia wiem, że u mnie ryba zaczyna się juz wtedy robić sucha...
    Komentarz
  • Kasiaprzedlustrem, 2014-12-13 16:45:46
    Kasiaprzedlustrem
    0
    Zawsze trochę lepiej wychodzi w folii.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem