Kruche rogaliki z marmoladą

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2010-05-23
  • Kruche rogaliki z marmoladą

Składniki:

  • mąka tortowa [2.5 szklanki]
  • margaryna [1 kostka]
  • cukier waniliowy [1 łyżeczka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • marmolada
  • serek homogenizowany [1 op.]

Przygotowanie:

1. Z mąki, serka, margaryny, cukru i proszku zagnieść ciasto
2. rozwałkować je na grubość ok. 0.5 cm
3. wyciąć z ciasta kwadraty o długości boku ok. 8 cm
4. na jeden z rogów nałożyć marmoladę i zwinać w rulon, uformować rogalik
5. posmarować jajkiem
6. piec aż się zarumienią.
7. po upieczeniu posypać cukrem pudrem

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pasta jajeczna

Komentarze

  • Fuksik1201, 2010-05-24 09:55:05
    Fuksik1201
    1
    Tylko 3, zbyt ogólny ten przepis.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem