Kruche rogaliki z marmoladą

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2010-05-23
  • Kruche rogaliki z marmoladą

Składniki:

Przygotowanie:

1. Z mąki, serka, margaryny, cukru i proszku zagnieść ciasto
2. rozwałkować je na grubość ok. 0.5 cm
3. wyciąć z ciasta kwadraty o długości boku ok. 8 cm
4. na jeden z rogów nałożyć marmoladę i zwinać w rulon, uformować rogalik
5. posmarować jajkiem
6. piec aż się zarumienią.
7. po upieczeniu posypać cukrem pudrem

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Fuksik1201, 2010-05-24 09:55:05
    Fuksik1201
    1
    Tylko 3, zbyt ogólny ten przepis.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem