Ciasteczka waniliowe

autor: , kategoria: ciasteczka, kuchnia polska , dodano: 2009-11-14
  • Ciasteczka waniliowe

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka utrzeć z masłem, cukrem i miąższem wanilii, dodawać stopniowo, cały czas ucierając, obie mąki przesiane i wymieszane dokładnie z proszkiem do pieczenia i solą. Ciasto rozwałkować, wycinać foremkami gwiazdki (można też inne kształty) i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C na jasnozłoty kolor. Z cukru pudru i cukru waniliowego, zwilżonych sokiem z cytryny, utrzeć gęstą masę. Polać nią ciasteczka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem