Makaron z tuńczykiem i cytryną

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-05-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem i cytryną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem i cytryną
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem i cytryną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaron z tuńczykiem i cytryną

Składniki:

Przygotowanie:

Kolejna wariacja na temat tuńczyka.
Jest bardzo szybka, łatwa i ma w sobie całą gamę kulinarnych doznać.
Słodycz fasolki świetnie komponuje się z kwaśnym smakiem cytryny i pikantnym chilli dając kompozycję dość niecodzienną.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę przygotowujemy zależnie od tego czy jest mrożona czy świeża. Mrożoną wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości, a świeżą myjemy, oczyszczamy, kroimy na 3-4 centymetrowe kawałki i dopiero gotujemy do miękkości:) W misce wymieszać tuńczyka, skórkę z wyparzonej cytryny, sok z połówki i chilli oraz sól do smaku. Wymieszać makaron z tuńczykiem, fasolką szparagową i jeść.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-11-17 18:15:41
    anka_bunio
    0
    Właśnie zjadłam... mam nadzieję, że autorka nie obrazi się, że fasolkę zastąpiłam groszkiem... jeśi chodziło o słodycz, to on ją również spełnia.
    Smak bardzo nietypowy, a ja lubię eksperymentować. Po paru kęsach duzo zyskuje, bo kubki smakowe się przyzwyczajają Zrezygnowałam jednak z soli, to przecież taki szkodnik.
  • Osiak, 2010-11-17 18:21:32
    Osiak
    Autorka się niniejszym nie obraża
    Bardzo się cieszę że smakowało i polecam się na przyszłość;D
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-11-17 19:10:14
    anka_bunio
    Na pewno skorzystam z przepisu na lody... ale to dopiero wiosną, na razie nie mam smaka
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe