ptyś urodzinowy

autor: , kategoria: ciasteczka, kuchnia polska , dodano: 2010-05-25
  • ptyś urodzinowy

Składniki:

Przygotowanie:

zagotować wode z masłem i solą dodać makę gotować energicznie mieszając az powstanie gładka masa, przestudzić i dodać jajka całość zmiksować, Ciasto włożyc do szprycy cukierniczej i wyciskać kulki wielkosci mandarynki w sporej odległości od siebie na wysmarowana blaszkę, całość przed włozeniem do piekarnika spryskac odrobine woda. Piec 30min w temp 200st C. Ciepłe ciastka przekroic i pozostawić do ostudzenia. Przełożyć kremem wg własnego uznania ja uzylam gotowego kremu śmietanowego przygotowanego wg wskazówek na opakowaniu.
UWAGA!!!!
Przed upływem 15 min podczas pieczenia nie wolno otwierac piekarnika bo ptysie opadną!!!!
SMACZNEGO

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem