Ogórkowa na żeberkach

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-05-25
  • Ogórkowa na żeberkach

Składniki:

Przygotowanie:

Żeberka wkładam do garnka z osoloną wodą i przyprawą, oraz dwoma liśćmi laurowymi, gotuję, wyciągam burzowiny.
Wyciągam żeberka, dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę, oraz ziemniaki.
Gotuję, aż nie zmiękną (ok 15 min.).
Potarte ogórki podsmażam na maśle, dodaje do zupy.
Gotuję ok 10 min.
Dodaję dwie kostki rosołowe, bądź zależy jakie mam i przyprawiam.
Na koniec zalewam śmietaną.
Gotowe :)


Składniki są podane na dość duży garnek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem