Ogórkowa na żeberkach

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-05-25
  • Ogórkowa na żeberkach

Składniki:

  • ogórek kiszony [700 g] (na dużą zupę :))
  • żeberka [300 g]
  • kostka smakowa [2 kostki]
  • ziemniaki [6 szt.]
  • marchew [6 szt.]
  • śmietana [1 op.] (ja dodaję 18% słodką)
  • przyprawa w płynie do zup
  • liście laurowe [2 szt.]

Przygotowanie:

Żeberka wkładam do garnka z osoloną wodą i przyprawą, oraz dwoma liśćmi laurowymi, gotuję, wyciągam burzowiny.
Wyciągam żeberka, dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę, oraz ziemniaki.
Gotuję, aż nie zmiękną (ok 15 min.).
Potarte ogórki podsmażam na maśle, dodaje do zupy.
Gotuję ok 10 min.
Dodaję dwie kostki rosołowe, bądź zależy jakie mam i przyprawiam.
Na koniec zalewam śmietaną.
Gotowe :)


Składniki są podane na dość duży garnek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ziemniaczana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką