Andruty

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-05-26
  • Andruty

Składniki:

Przygotowanie:

Wymieszać składniki, następnie nalewać ciasto do specjalnej formy do pieczenia andrutów, formę za każdym razem smarować masłem. Piec w otwartym piekarniku, upieczone andruty zwijać na okrągłym drewnianym wałku.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • marissima, 2010-06-11 22:47:15
    marissima
    prosty przepis,ale o zwijaniu andrutów na wałku nie słyszałam,jadłam je raczej jako okrągłe placki
    Komentarz
  • AnioleqD, 2010-07-20 15:20:57
    AnioleqD
    2
    Ooooo tak ! Tego szukałam
  • Serenia, 2013-02-21 09:42:54
    Serenia
    1
    zawsze uwielbiałam je w dzieciństwie, ale chyba nie potrafiłabym ich zrobić.Szkoda, że przepis nie zawiera zdjęć

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem