Zupa - krem z kalafiora

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2010-05-26
  • Zupa - krem z kalafiora

Składniki:

  • kalafior [0.5 szt.]
  • marchew [4 szt.]
  • pietruszka [1 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • koperek
  • przyprawa warzywna [2 łyżki]
  • sól

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw
oskrobać lub obrać. Wszystkie warzywa (oprócz czosnku) z
dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie
rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę.
Można też dodać łyżkę masła.
Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do talerzy
i posypać posiekanym koperkiem.

:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: barszcz czerwony

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem