Cebulowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-05-26
  • Cebulowa

Składniki:

  • cebula [1.2 kg]
  • oliwa [2 łyżki]
  • przyprawa warzywna
  • pieprz biały
  • cukier
  • sól
  • śmietana [4 łyżki] (słodka)

Przygotowanie:

Obrane cebule pokroić w kostkę i zeszklić w głębokim rondlu na
rozgrzanej oliwie, zalać 2 l wody i gotować 20 min. Zupę przelać
przez sito do drugiego garnka. 2-3 łyżki pozostałej na sicie cebuli
wrzucić do zupy, resztę przetrzeć. Dodać vegetę, zagotować.

Doprawić cukrem, solą,śmietanką i świeżo zmielonym białym pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa grochowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką