Szybka zupa pomidorowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-05-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybka zupa pomidorowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szybka zupa pomidorowa

Składniki:

Przygotowanie:

1/ gotujemy wodę [tak ok 0,8-1l] z 2 kostkami rosołowymi
2/ jak się rozpuszczą to wrzucamy makaron
3/ przygotowujemy w szklance wymieszane 2-3 łyżki śmietany z przecierem pomidorowym i przyprawami [sól, pieprz, trochę czosnku w granulkach, bazylia, organo]
4/ jak będzie się gotowało [tak z 3 min przed upływem czasu w którym trzeba gotować makaron] to wrzucamy pomidory i ww. miksturę [ja to wkładam po 1 łyżce powoli ale na raz chyba też sie nie stanie]

Można posypać na talerzu startym serem żółtym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • malvin, 2010-05-30 19:30:10
    malvin
    poprawka: na litr wody dajemy ok. 4 łyżek śmietany
    na zdjęciu akurat wersja z płatkami ryżowymi zamiast makaronu [nie widać chyba] i dodałam pół pokrojonej cebuli do wody zanim ją postawiłam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe