Zupa z kurczaka i kukurydzy

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-05-29
  • Zupa z kurczaka i kukurydzy

Składniki:

Przygotowanie:

1. Masło rozgrzać w dużym garnku na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i czosnek. Smażyć przez 3-4 minuty, często mieszając, aż zmiękną.

2. Dodać mąkę i smażyć jeszcze przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.

3. Stopniowo dolewać wodę, cały czas mieszając. Zeskrobać mieszaninę z dna garnka. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając i gotować przez kolejne 2 minuty. Wlać bulion i mieszać, aż zupa nabierze jednolitej konsystencji.

4. Dodać marchewkę, fasolkę szparagową, fasolę, kukurydzę i pokrojono w kostkę mięso z kurczaka. Doprowadzić do smaku solą i pieprzem. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na średnio mały :) i gotować pod przykryciem przez 35 minut, aż warzywa będą miękkie.

5. Spróbować :) w razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem

6. Nalać na głębokie talerze i w posypać startym żółtym serem- zupa jest tak sycąca że wystarczy za cały obiad :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe