Ziemniaki z grilla I

autor: , kategoria: potrawy z grilla, kuchnia polska , dodano: 2010-05-30
  • Ziemniaki z grilla I

Składniki:

  • ziemniaki [2 szt.] (duże)
  • sól
  • cebula [1 szt.] (duża)
  • koperek [1 łyżeczka] (suszony)
  • pieprz
  • rozmaryn [2 szczypty]
  • masło [2 łyżeczki]

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą kostkę, a cebulę w półtalarki.
Wszystkie składniki z wyjątkiem masła mieszamy w misce, nie żałujcie soli chociaż zawsze w czasie pieczenia można posmakować i je doslic w razie czego.
Przygotujcie sobie 2 kawałki foli aluminiowej, świecącą stroną do środka! Wyłózcie na nich ziemniaki. Na każdą procję ziemniaków połóżcie 1 łyżeczkę masła i ciasno zawińcie folię.

Ziemniaki pieką się na grillu ok 30-45min (w zalezności od temp grilla i wielkości kostek) więc warto je zacząć piec już przed mięsem.


Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kutia wigilijna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką