Ziemniaki z grilla I

autor: , kategoria: potrawy z grilla, kuchnia polska , dodano: 2010-05-30
  • Ziemniaki z grilla I

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą kostkę, a cebulę w półtalarki.
Wszystkie składniki z wyjątkiem masła mieszamy w misce, nie żałujcie soli chociaż zawsze w czasie pieczenia można posmakować i je doslic w razie czego.
Przygotujcie sobie 2 kawałki foli aluminiowej, świecącą stroną do środka! Wyłózcie na nich ziemniaki. Na każdą procję ziemniaków połóżcie 1 łyżeczkę masła i ciasno zawińcie folię.

Ziemniaki pieką się na grillu ok 30-45min (w zalezności od temp grilla i wielkości kostek) więc warto je zacząć piec już przed mięsem.


Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe