Czekoladowy blok

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-06-01
  • Czekoladowy blok

Składniki:

  • margaryna [1 kostka]
  • woda [0.75 szklanki]
  • cukier [1 szklanka]
  • kakao [4 łyżki]
  • mleko w proszku [2.5 szklanki]
  • herbatniki [4 op.]

Przygotowanie:

1.Wodę z cukrem zagotować
2. Następnie dodać margarynę i rozpuścić.
3. W misce obok przesiać mleko i kakao, wymieszać.
4. Dodać mleko do wody z margaryną i cukrem i cały czas mieszając gotować przez 5 minut.
5. Ściągnąć z ognia i wrzucić do masy połamane herbatniki.
6. Dobrze wymieszać.
7. Przełożyć do blaszki, najlepiej podłużnej, a długość wg uznania, w zależności jak wysokie chce się mieć ciasto.
8. Zostawić do przestygnięcia a następnie wstawić do lodówki na ok. 3 godziny

Można dodać również orzechy, rodzynki itp. A zamiast herbatników całkiem dobre są również wafle.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Brownie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką