Jajecznica kolorowa

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, kuchnia polska , dodano: 2010-06-01
  • Jajecznica kolorowa

Składniki:

  • jajka [3 szt.]
  • śmietana [2 łyżki]
  • sól - płaska łyżeczka [1 łyżeczka]
  • pieprz [1 szczypta]
  • masło [1 łyżka]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • pomidory [1 szt.] (mały)

Przygotowanie:

Jaja rozbić i rozkłócić w misce. Dodać śmietanę. Papryki i pomidora pokroić w kosteczkę, następnie połączyć z jajkami. Dodać sól i pieprz. Rozgrzać patelnię, roztopić masło i poczekać aż zacznie delikatnie skwierczeć. Na rozgrzane masło wylać całość i smażyć aż dokładnie się zetnie. Następnie obrócić i smażyć jeszcze 2 minuty. Wyłożyć na talerz.
Smacznego:)

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • marissima, 2010-06-19 21:04:55
    marissima
    0
    lubię wariacje na temat jajecznicy

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe