Placek kolorowy

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe, kuchnia polska , dodano: 2010-06-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Placek kolorowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Placek kolorowy

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto różowe:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kisielem. Na końcu ubić pianę z białek i lekko wymieszać. Upiec placek.
Ciasto piegowate:
Biszkopt:
Rozbić jajka do żółtek dodać ocet i proszek wymieszać.Z białek ubić pianę dodać cukier masę jajeczną a na koniec mąkę.Delikatnie wsypać mak i wymieszać. Upiec placek i przekroić na pół.
Masa:
Z mleka cukru, żółtek, budyniu, mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
Polewa:
Składniki włożyć do naczynia dokładnie wymieszać i zagotować.

Przełożenie placka:
Ciasto piegowate- masa- brzoskwinie- ciasto różowe- powidła-masa-ciasto piegowate-polewa- wiórki kokosowe.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • AgaZ, 2010-06-02 14:47:06
    AgaZ
    Ulcia zgłoś do moderacji, bo umknęło Ci ciasto piegowate.
    Genaralnie wygląda imponująco
    Komentarz
  • ulcia239, 2010-06-02 15:56:36
    ulcia239
    Wszystko w porządku po prostu nie potrzebnie napisałam biszkopt to jest właśnie ciasto piegowate
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe