Racuchy z dynią

autor: , kategoria: placki , dodano: 2009-11-14
  • Racuchy z dynią

Składniki:

Przygotowanie:

Mleko roztrzepać z mąką, jajem i proszkiem do pieczenia, chwilę ubijać na pulchną masę. Dynię obrać ze skórki i oczyścić z pestek, zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje ciasta i smażyć racuszki z obu stron na ciemnozłoto. Posypać przez sitko cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem