Ziemniaki z twarożkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-11-16
  • Ziemniaki z twarożkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki wyszorować, umyć, podgotować, a następnie (lekko półtwarde) nadkroić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. Po wyjęciu nadkrojone ziemniaki napełnić przygotowanym serkiem. Udekorować posiekanym koperkiem.

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 14:26:40
    kropka75
    1
    Danie z okolic Poznania. Mordowała mnie tym rodzina w dzieciństwie. Od tamtej pory nie dotykam nawet widelcem.

  • Ashira, 2009-12-18 15:42:12
    Ashira
    1
    wielkopolska, pyry z gziką o ile się nie mylę
    mi bardzo smakują, ja lubię jeszcze do twarożku dodać szczypiorku.
    i do tego maślaneczka do popicia... pycha
  • chilanes, 2009-12-19 19:28:35
    chilanes
    szczypiorek lub szalotkę do twarożku można dodać
    Komentarz
  • AnusiaPn, 2010-02-11 19:43:49
    AnusiaPn
    tak jest nasze wielkopolskie pyry z gzikiem smak dobrze znany proste i smakowite danie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe