Ziemniaki z twarożkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-11-16
  • Ziemniaki z twarożkiem

Składniki:

  • ziemniaki [8 szt.]
  • ser biały [25 dag]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • koperek (posiekany)

Przygotowanie:

Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki wyszorować, umyć, podgotować, a następnie (lekko półtwarde) nadkroić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. Po wyjęciu nadkrojone ziemniaki napełnić przygotowanym serkiem. Udekorować posiekanym koperkiem.

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone bataty

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 14:26:40
    kropka75
    1
    Danie z okolic Poznania. Mordowała mnie tym rodzina w dzieciństwie. Od tamtej pory nie dotykam nawet widelcem.

  • Ashira, 2009-12-18 15:42:12
    Ashira
    1
    wielkopolska, pyry z gziką o ile się nie mylę
    mi bardzo smakują, ja lubię jeszcze do twarożku dodać szczypiorku.
    i do tego maślaneczka do popicia... pycha
  • chilanes, 2009-12-19 19:28:35
    chilanes
    szczypiorek lub szalotkę do twarożku można dodać
    Komentarz
  • AnusiaPn, 2010-02-11 19:43:49
    AnusiaPn
    tak jest nasze wielkopolskie pyry z gzikiem smak dobrze znany proste i smakowite danie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)