Truskawki w czekoladzie

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-06-07
  • Truskawki w czekoladzie

Składniki:

Przygotowanie:

Dokładnie myjemy truskawki i osuszamy. Najlepiej w durszlaku, przepłukać i zostawić do obcieknięcia.
W małym garnuszku roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. (W razie potrzeby można dolać odrobinę mleka, ale naprawdę odrobinę). Można też wstawić kostki czekolady w filiżance lub małej miseczce do mikrofalówki do rozpuszczenia efekt bardzo podobny ale bezstresowo ;).

Maczamy truskawki trzymając „za zielone” do połowy (tak mniej więcej).

Układamy na papierze do pieczenia i czekamy aż czekolada zastygnie. Układamy dekoracyjnie lub wcinamy jak leci.

Z gorzką czekoladą jest najzdrowsze i najmniej kaloryczne ;) Jak ktoś lubi można umoczyć jeszcze mokrą czekoladę na truskawce w wiórkach kokosowych albo czym tylko dusza zapragnie. Naturalnie inne rodzaje czekolady (biała, mleczna) też się nadają :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem