Torcik truskawkowy

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-06-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik truskawkowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik truskawkowy

Składniki:

Przygotowanie:

Biszkopt:
4 białka ubić z szczyptą soli, pod koniec dodać cukier.Ubijać,aż cukier rozpuści się. Dodać żółtka, ubijać dalej. Delikatnie mieszając dodawać po trochę wymieszane mąki z proszkiem dopieczenia. Ciasto wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok35 min w temp. 175 stopni (Sprawdzić patyczkiem).
Po ostudzeniu przekroić. Nasączyć ponczem.

Krem ubić w/g przepisu na opakowaniu, dodać miękkie masło, dalej ubić do pożądanej konsystencji. Połowę kremu rozsmarować na spodzie, Przełożyć umytymi, odsączonymi i pokrojonymi na połowę truskawkami (wcisnąć w krem). Położyć drugi blat, nasączyć, rozsmarować na wierzchu i na bokach resztę kremu.

Udekorować owocami. Owoce posmarować tężejącą jasną galaretką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • marissima, 2010-09-23 22:36:36
    marissima
    jak przepieknie przebrany!!!
    Komentarz
  • renarde, 2010-11-11 18:29:38
    renarde
    prześlicznie udekorowany ja bym zrobiła krem budyniowy albo własnoręczny truskawkowy znając życie, nie lubię syntetycznej truskawki
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe