Ziemniaki z jajami i wędzonką

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-11-16
  • Ziemniaki z jajami i wędzonką

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać i osuszyć. Pokroić razem z wędzonką i podsmażyć na połowie tłuszczu. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, dodać do cebuli z wędzonką i podsmażyć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą jajeczną zalać ziemniaki, cebule i wędzonkę. Skropić pozostałym tłuszczem. Piec 8 minut w piekarniku nagrzanym do 100ºC. Posypać posiekaną natką.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • L0LA, 2009-12-23 13:07:18
    L0LA
    To musi być pyszne!
    Komentarz
  • MrGarf, 2009-12-23 13:46:25
    MrGarf
    Ciekawe. Trzebaby kiedyś wypróbować
    Komentarz
  • magdziaS, 2010-01-14 21:37:19
    magdziaS
    1
    Wspaniała potrawa, łatwa i szybka w przygotowaniu. Najlepsze jest w niej to, że nie ważne jak się ją poda, ważny jest smak
  • kropka75, 2010-01-16 15:27:49
    kropka75
    1
    Fajne. Następne danie do zrobienia.

    U mnie zawsze była wersja bez obsmażania i bez jajka, za to godzina w piekarniku. Muszę spróbować tej, szybko i wydaje się być proste. Mam nadzieję, że smak taki jak zdjęcie. ))
    Uwielbiam ziemniaki i boczek, to niezawodny duet.
  • ewelline, 2010-08-04 12:26:33
    ewelline
    to musi być pyszne i aromatyczne!!!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem