Kotlety z udek

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-06-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek

Składniki:

  • udka kurczaka [2 szt.] (lub ćwiartki)
  • jajka [1 szt.]
  • bułka tarta (do panierowania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (opcjonalnie)
  • curry (przyprawa)

Przygotowanie:

Udka nacinamy wzdłuż kości. Delikatnie obkrawamy przy kości, żeby nie pociąć mięsa. Kiedy wykroimy kość, zostanie nam spory kotlet. Delikatnie tłuczemy. (Ja układam na folii spożywczej, przyprawiam, przykrywam folią i dopiero ubijam) Później panierujemy i smażymy. Smażenie rozpoczynamy od strony z której znajduje się skóra. Jeśli nie lubimy skóry, lub jest pod nią zbyt wiele tłuszczu, zdejmujemy ją. Smażymy na średnim ogniu. Kotlety są bardzo soczyste i miękkie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak sprawić, by olej nie pryskał podczas smażenia?

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką