Kotlety z udek

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-06-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlety z udek

Składniki:

Przygotowanie:

Udka nacinamy wzdłuż kości. Delikatnie obkrawamy przy kości, żeby nie pociąć mięsa. Kiedy wykroimy kość, zostanie nam spory kotlet. Delikatnie tłuczemy. (Ja układam na folii spożywczej, przyprawiam, przykrywam folią i dopiero ubijam) Później panierujemy i smażymy. Smażenie rozpoczynamy od strony z której znajduje się skóra. Jeśli nie lubimy skóry, lub jest pod nią zbyt wiele tłuszczu, zdejmujemy ją. Smażymy na średnim ogniu. Kotlety są bardzo soczyste i miękkie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe