Malibu - wersja. 2

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-06-09
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Malibu - wersja. 2
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Malibu - wersja. 2

Składniki:

Przygotowanie:

Oooto mój 100 przepis :D !!!


Do dużego słoika wrzucamy wiórki kokosowe i zalewamy je spirytusem, wodą i cukrem waniliowym. Mieszamy i odstawiamy na 10 dni w ciemne i suche miejsce. Codziennie mieszając!!

Po 10 dniach przeciskamy nasze wiórki przez gazę.Ja poprosiłam męża ;)
Do naszego alkoholu dodajemy mleko słodzone i miksujemy.
Dodajemy niesłodzone i miksujemy.
Mleko kokosowe radzę już w puszce trochę zamieszać, bo jest dość gęste i dodać do reszty mikstury ;) i miksujemy dalej.
Przelewamy do butelek.
Mnie wyszło jedna flaszka 0,75 l i trochę.Ciężko mi określić ile to jest to trochę,ale jakieś 0,5 l chyba, bo sępy się zleciały ze słomkami i z miski zaczęli ciągnąć :o

* zaznaczyłam,że wychodzi z tego 2 porcje,bo mam na mysli flaszki ;)
* cena do 50zł,bo spiryt jest dość drogi
* czas 15 min,bo liczę tylko miksowanie i wyciskanie wiórek.


Ja uwielbiam tą wersję Malibu.Mogłabym pić ją co chwilę,gdyby nie fakt,że jestem matka karmiąca :D
Szczerze polecam :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Sensuel, 2010-06-09 12:19:41
    Sensuel
    Standardowo się coś nie zapisło!
    A ja się pytam WHY ???
    Wiórek ma być 200g,a cukru waniliowego 1 paczuszka.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-06-10 16:47:02
    Sensuel
    Od kogo mam od tego mam :P,a cukier waniliowy nadaje lekkiego smaczku.Spróbuj,a nie pożałujesz )
    Moja koleżanka ostatnio na taką imprezkę przyniosła i odkleić się od kieliszka nie mogłam tak mi zasmakowało.
    Komentarz
  • zimnaaga, 2010-06-15 22:58:24
    zimnaaga
    0
    Uwieeeelbiam malibu... sama jeszcze nie robiłam, więc najwyższy czas spróbować
  • gabka9, 2010-07-01 19:20:25
    gabka9
    2
    No więc...zrobiłam!
    Co prawda leżało tylko 7 dni a nie 10 ale.... mama prawie błagała żebym nalała jej kieliszek po tym jak spróbowała podczas miksowania, a brat od razu wlał do lodów i pytał czy mam więcej
    Obłędne, pyszne, co tu dużo mówić....polecam

    Mi wyszło dokładnie 1,5 litra, wlałam to do takiej wielkiej butelki po wódce dębowej.
    Jutro wielka konsumpcja
  • Sensuel, 2010-07-01 19:47:07
    Sensuel
    Hehehehe.....mówiłam,ż e obłęd
    Ja od poniedziałku nastawiam kolejne flaszki,bo już wypite :P
    Komentarz
  • gabka9, 2010-07-03 11:50:59
    gabka9
    Haha, brat już naopowiadał żonie, ona się napaliła, że też chce A brat do mnie: "Stawiaj już następne" Moje 1,5 litra już zniknęło, pycha! Lepsze niż oryginalne Malibu bo już nie trzeba mieszać z mlekiem, kombinować tylko się pije i pije....
    Komentarz
  • vild, 2010-07-05 13:21:43
    vild
    1
    mialam okazje skosztowac
    wiorki kokosowe omijam szerokim lukiem, ale w tej formie!!
    mmmm...smacznie, smacznie
    sama zrobie, tylko spirytusu na razie nie mam
  • viki1988, 2010-07-06 12:11:52
    viki1988
    super przepis, wrzucam do ulubionych skomentuję jak wypróbuję, ale tak sobie myślę - może zamiast wódki i wody dać biały rum ? "oryginalne" Malibu jest właśnie robione na rumie...
    Komentarz
  • gabka9, 2010-08-30 20:15:31
    gabka9
    Sensuel stawiam Ci pomnik za ten przepis

    W sumie zrobiłam już 6 litrów(sic!) tego trunku i każdy komu daję spróbować się zachwyca(łącznie z kotem- no bo mleczko...;P)!
    Komentarz
  • kootek_mamrotek, 2010-09-18 11:26:01
    kootek_mamrotek
    2
    Super przepis Idealny w smaku, nic dodać, nic ująć - od dziś zastępuje likier z gotowanej puszki na przyjęciach rodzinnych Dziękuję za przepis! Mnie wyszło 1.6 litra
  • aeronauta, 2010-11-12 14:11:27
    aeronauta
    3
    O matko jakie to malibu pyszne . Zrobiłam w niedzielę i już dobra połowa wypita. Mi wyszło ok. 1,7l i całkiem mocne, choć z przepisu się nie wydaje, że będzie czuć alkohol .
    Mam tylko pytanie - czy Wasze mleko kokosowe też ma takie pływające grudki tłuszczu? Bo moje miało i ja wlałam je razem z mlekiem do malibu i mimo miksowania w blenderze się nie rozbiły i teraz często w kieliszku mam malibu z korzuszkiem tłuszczu
    I teraz się zastanawiam, czy tylko moje mleko było takie wadliwe (bo nikt wcześniej widzę nie miał tego problemu) czy poprostu odcedzacie ten tłuszcz kokosowy przed wlaniem mleka kokosowego do całej mieszanki?

    I jeszcze jedno pytanie do autorki przepisu: jest możliwe żeby zalać wiórki np. 0,5l samej wódki, zamiast 0,25l spirytusu i 0,25l wody? Wyszłoby takie samo malibu?
  • Sensuel, 2010-11-12 15:33:18
    Sensuel
    aeronauta....moje mleko też ma tłuszcz ,ale jak miksuję to w miarę się rozbija.Osobiście mi to nie przeszkadza potem .
    Ja z wódką nigdy nie robiłam także ciężko mi na to odpisać.
    Bardzo się cieszę,że Ci smakowało
    Komentarz
  • gabka9, 2010-11-17 19:48:56
    gabka9
    Aeronauta- mi za drugim razem też porobiły się grudki, ale jakoś niespecjalnie mi to przeszkadza. Jeżeli chcesz, to po zrobieniu odstaw żeby wszystko wyszło na wierzch, a potem przecedź- będzie ok

    Ja dolewam do kawy :P
    Komentarz
  • ptasie__mleczko, 2013-11-04 22:38:10
    ptasie__mleczko
    czy to prawda, że trzeba wlewać wódkę do mleka a nie odwrotnie bo inaczej mleko się może zwarzyć?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem