Ogórki nadziewane tuńczykiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia fusion , dodano: 2009-11-16
  • Ogórki nadziewane tuńczykiem

Składniki:

Przygotowanie:

Ogórki umyć, osuszyć, obrać i przekroić na połówki. Każdą połówkę wydrążyć za pomocą łyżeczki. Na półmisku (lub osobnych talerzykach) położyć połówki ogórka. Limonkę umyć, sparzyć, ostudzić; zetrzeć na tarce o małych otworach skórkę, owoc przekroić i wycisnąć sok. Połowę strąka papryki drobno posiekać. Otworzyć puszkę z tuńczykiem, odlać olej, a rybę rozdrobnić widelcem. W misce wymieszać: tuńczyka, posiekaną paprykę, skórkę i sok z limonki, majonez i makaron. Delikatnie wymieszać sałatkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Podzielić sałatkę na sześć części, napełnić połówki ogórków i przybrać krążkami papryki oraz gałązkami natki. Schłodzić w lodówce.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Rodzynka1989, 2009-12-28 16:47:20
    Rodzynka1989
    Tego jeszcze nie jadłam i nie słyszałam o takim przepisie, ale ląduje w ulubionych i czeka aż znajdę okazję na wypróbowanie. Na razie jestem pozytywnie zaskoczona.
    Komentarz
  • kolorowatecza, 2010-02-22 22:05:16
    kolorowatecza
    1
    To jest coś pięknego...
    Zdrowe, smaczne i pomysłowe.
    Proste i niskokaloryczne.

    Ląduje w ulubionych

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe