Torcik

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-06-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Torcik

Składniki:

Przygotowanie:

Krem do tortu:
budynie cappucino (Delekty) - 2 szt
masło - 35 dag
kakao ciemne - 2 łyżeczki
śmietana kremówka - 500 ml
biała czekolada z Biedronki - 2,5 tabliczki
śmietan-fix - 3 opakowania

krem na piersi:
śnieżka na mleko - 1 szt
Galaretka cytrynowa - 1 szt
tarta czekolada - 1/2 tabliczki

krem na bieliznę:
śniezka na mleko - 2 szt
galaretka malinowa - 1 szt
śmietan fix - 3 opakowania

Przygotowanie:
Upiec biszkopt z 9 jajek z kawałkami czekolady w formie 25/40.
Upieczony biszkopt ostudzić a następnie ostrym nożem wyciąć formę sylwetki jaka odpowiada (może być np. też męska w zależności dla kogo ten tort).

Piersi:
śnieżkę ubić w odrobinie mniejszej ilości mleka. Galaretkę uprzednio namoczoną w 1/2 szklance wody przegotowanej ,zimnej - rozpuścić i lekko oziębić. Połączyć ze śnieżką dodać startą czekoladę i wlać w dwie miseczki odpowiadające wielkością i proporcjom piersi (tej "pani"). Wstawić do lodówki do stwardnienia.

Krem:
czekoladę połamać na drobne kawałki(najlepiej uderzając zapakowaną tabliczka o blat stołu) następnie rozpuścić ją w śmietanie na małym ogniu. Oziębić ją bardzo mocno. Następnie ubić z dodatkiem śmietan-fixu.
budynie ugotować w 3/4 porcji mleka przypadającego na te budynie.
Oziębić. Masła rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu (ja dodałam kakao bo zależało mi na mulatce, ale to nie jest konieczne) a następnie dodać ubita śmietanę.

Biszkopt podzielić na 3 plastry i nasączyć herbatą z wódką a następnie smarować kremem i składać jak każdy tort.
Cały dokładnie posmarować kremem i teraz odpowiednio umiejscowić miseczki z kremem śnieżkowo-galaretkowym (piersi). Delikatnie je na dekolcie posmarować kremem kakaowo-kawowym.

Krem na bieliznę:
Galaretkę malinową namoczyć w 1/2 szklance wody a następnie rozpuścić na małym ogniu i odstawić. Śnieżkę ubić w mniejszej ilości mleka, dodać smietan- fix i galaretkę malinową. Dokładnie połączyć i powstałą masę nakładać do szprycy i "zrobić" bieliznę lub jak kto woli strój bikini.

    Śr. ocena: 1.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Meariel, 2010-06-10 09:47:08
    Meariel
    1
    Hmmm, zdjęcie zaczerpnięte chyba z innej strony plus dodany napis w paincie?
    http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy/przepisy/tort_bikini.jpg
    zasady konkursu mówią, że słodkość ma być przygotowana specjalnie na urodziny wizażu
  • Sensuel, 2010-06-10 09:57:18
    Sensuel
    A gdzie przepis na ciasto?
    Biszkopt z 9 jajek to mi nic nie mówi :/
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem