Sałatka z krabów

autor: , kategoria: owoce morza, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2009-11-16
  • Sałatka z krabów

Składniki:

  • kraby [400 g] (2 małe puszki)
  • majonez [2 łyżki]
  • śmietana [1 łyżka] (30-proc.)
  • sok z cytryny [1 łyżka]
  • natka pietruszki [1 łyżka] (posiekanej)
  • sól
  • pieprz biały

Przygotowanie:

Odlać zalewę z krabów, a mięso przełożyć na talerz i dokładnie przebrać palcami, odrzucając przezroczyste, prawie niewidoczne chrząstki. Do miski włożyć mięso krabów, dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Miskę szczelnie nakryć i trzymać w lodówce do momentu podania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rzodkiewek

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką