Kurczak słodko-ostry

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-06-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak słodko-ostry
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak słodko-ostry

Składniki:

Przygotowanie:

1. Przygotować marynatę: połączyć oliwę z miodem, dodać czosnek i przyprawy; wymieszać.
2. Kawałki kurczaka włożyć do marynaty, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
3. Odrobinę oliwy rozgrzać w naczyniu żaroodpornym, odsmażyć z każdej strony kawałki kurczaka. Na koniec polać resztą marynaty i przykryć.
4. Włożyć kurczaka do nagrzanego do 220-230 stopni i piec przez 40 minut.
5. Podawać z ryżem i sałatą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • ewelline, 2010-07-31 19:18:20
    ewelline
    ja bardzo lubię słodko-pikantnego kurczaka ale z innymmi przyprawami
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem