Sos pomidorowy ekspresowy

autor: , kategoria: sosy, kuchnia włoska , dodano: 2010-06-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos pomidorowy ekspresowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos pomidorowy ekspresowy

Składniki:

  • pomidory [1 op.] (w puszcze - całe, bez skórki, w zalewie)
  • czosnek [2 ząbki]
  • sól [1 łyżeczka] (płaska)
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (płaska)
  • bazylia [1 łyżeczka] (płaska)
  • oregano [0.25 łyżeczki]
  • pieprz [0.25 łyżeczki]

Przygotowanie:

1. Pomidory razem z zalewą zmiksować na gładką masę z czosnkiem.
2. Przelać do małego garnka, dodać przyprawy.
3. Zagotować, zmniejszyć gaz, gotować jeszcze 2-3 minuty.

Świetnie nadaje się do pizzy, ravioli itp. Nawet do makaronu na bardzo szybkie i proste danie - lepszy niż fix z torebki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kokosanki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe