Filety z ryby w cieście naleśnikowym

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-06-13
  • Filety z ryby w cieście naleśnikowym

Składniki:

Przygotowanie:

Filety pokroić na plastry z których usunąć ości.
Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz 4 łyżkami mąki.
Pozostałą mąkę wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami, cukrem oraz solą i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie maczać filety w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem