Filety z ryby w cieście naleśnikowym

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-06-13
  • Filety z ryby w cieście naleśnikowym

Składniki:

  • mąka [20 g]
  • mleko [150 ml]
  • jajka [2 ]
  • olej [1 łyżeczka]
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz
  • filety rybne [800 g]

Przygotowanie:

Filety pokroić na plastry z których usunąć ości.
Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz 4 łyżkami mąki.
Pozostałą mąkę wymieszać z mlekiem, olejem, jajkami, cukrem oraz solą i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie maczać filety w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem