Dorsz z warzywami po francusku

autor: , kategoria: ryby, kuchnia francuska , dodano: 2010-06-13
  • Dorsz z warzywami po francusku

Składniki:

Przygotowanie:

Filety przekroić wzdłuż na pół po czym skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie posiekane szalotki zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać czosnek i pokrojone w kostkę pomidory.
Zalać całość winem, wymieszać i trzymać na ogniu około 3-4 minut.
Po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą.
Filet posmarować masą pomidorową przykryć drugim filetem i obwiązać nitką.
Resztę masy pomidorowej wymieszać ze śmietaną i wlać do naczynia żaroodpornego.
Na pomidorowej paście ułożyć rybę.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe