Chłodnik z zsiadłego mleka

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2010-06-13
  • Chłodnik  z zsiadłego mleka

Składniki:

  • jajka [4 szt.]
  • sałata [1 szt.]
  • koperek [1 pęczek]
  • pieprz ziołowy [1 szczypta]
  • ocet [1 łyżeczka]
  • mleko [1 l] (zsiadłe)

Przygotowanie:

Do miski wlewamy zsiadłe mleko,łyżeczkę octu,rozdrobniona palcami sałatę. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem ziołowym.

Przekładamy do miseczek, na wierzchu każdej porcji kładziemy ugotowane wcześniej jajko na twardo pokrojone teraz na 4 części, posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Można podawać z ziemniaczkami polanymi skwarkami.
Danie idealne na upalne dni.

Przepraszam, ze chwilowy brak zdjęcia. Z czasem uzupełnie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić ciasto na pierogi

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem