Spaghetti z włoszczyzną

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-06-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Spaghetti z włoszczyzną
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Spaghetti z włoszczyzną

Składniki:

Przygotowanie:

Polecam miłośnikom makaronów. Jest pyszne, uważam, że jedne z najlepszych jakie jadłam. Ma wyrazisty smak i jest pożywne. Pycha!

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Włoszczyznę (bez kapusty) oczyścić, pokroić w kosteczkę podsmażyć na 2 łyżkach oleju i wyjąć z patelni. Cebulkę i czosnek zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać mięso i przesmażyć. Dodać włoszczyznę, pomidory, szczyptę cukru, tymianek, liść laurowy, wlać wino i bulion, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne (Uwaga !Bardzo ostry, wystarczy szczypta). Sos gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ser pokroić w mała kosteczkę. Z sosu wyjąć liść laurowy, dodać 2-3 łyżki śmietany ( aby dodać śmietaną sos musi troszkę przestygnąć, aby śmietana się nie ścięła). Spaghetti polać sosem z włoszczyzną i posypać serem owczym.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • studentkaAM, 2013-05-26 08:51:26
    studentkaAM
    0
    Najlepsze spaghetti jakie jadłam! Prosty przepis napisany w bardzo czytelny sposób sprawia, że to danie nie może się nie udać Ode mnie 5*

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem