Marchew glazurowana

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku , dodano: 2009-10-27
  • Marchew glazurowana

Składniki:

Przygotowanie:

Marchewki umyć, oskrobać, opłukać i pokroić w słupki. Włożyć do wrzącego bulionu z masłem i ugotować pod przykryciem. Odcedzić. Białko utrzeć z cukrem pudrem na gęstą masę, wkropić 2–3 łyżki soku z cytryny. W tej masie maczać marchewki, układać na półmisku i posypywać melisą. Podawać do cielęciny lub drobiu.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • ijaa, 2010-01-06 22:54:46
    ijaa
    Kusząca wersja poczciwej marchwi. Jutro wypróbuję i na pewno podzielę się wrażeniami.
    Komentarz
  • mk_cafe, 2010-01-11 18:52:51
    mk_cafe
    3
    Mmm... Zawsze robiłam to inaczej, ale ta wersja wydała mi się warta przetestowania.
    Wynik: jak na "zwykłą marchewkę" strasznie dużo pracy, ale efekt... warto!
  • Berlinianka, 2010-02-08 22:46:17
    Berlinianka
    Brzmi smakowicie. Dodam tylko i kajam się za to, że gdy zobaczyłam zdjęcie pomyślałam, że to frytki... ^^
    A to takie pyszne małe marcheweczki
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-23 12:52:48
    marissima
    szkoda,zę to nie marchewka karotka ale przepis fajny
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe