Sernik na zimno na biszkoptach

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2010-06-14
  • Mniam: 8
    Mniam zdjęcie! Sernik na zimno na biszkoptach
    Mniam: 8
    Mniam zdjęcie! Sernik na zimno na biszkoptach
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Sernik na zimno na biszkoptach
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Sernik na zimno na biszkoptach

Składniki:

Przygotowanie:

Żelatynę i jedną z galaretek - ja użyłam agrestowej - rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, wystudzić.
Małymi porcjami dodawać serek homogenizowany cały czas mieszając.
Wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami. Schłodzić.
Drugą galaretkę, w moim przypadku truskawkową, rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
Dowolne owoce ułożyć na przygotowanej wcześniej masie, zalać lekko tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Można użyć dowolnej galaretki i dodać ulubione owoce, w tej wersji nie jest jednak tak bardzo słodkie.

Polecam na upalne dni:)

    Śr. ocena: 4.83 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • asuku, 2010-06-14 21:51:44
    asuku
    1
    Mój ulubiony rodzaj sernika. W tym przepisie używałaś serków homogenizowanych naturalnych czy waniliowych danio?
  • hayley01, 2010-06-14 22:06:59
    hayley01
    Użyłam serków danio, z naturalnymi byłby zdecydowanie za mało słodki. Ale zależy co kto lubi można użyć naturalnych i ewentualnie dodać cukru, słodzika, itp..
    Komentarz
  • venealin, 2010-09-17 14:30:40
    venealin
    1
    Mój pierwszy sernik na zimno Miałam trochę obaw, ale TŻ się uparł, że bardzo chce
    Wyszedł świetnie! Dziękuję za prosty i pyszny przepis
    Teraz jak już się oswoiłam z tym przepisem, planuję pobawić się w modyfikacje (tzn. serki brzoskwiniowe z biedronki, galaretka na soku pozostałego z puszki z brzoskwiniami zobaczymy co z tego wyjdzie )
  • pani_helenka, 2011-11-16 00:39:28
    pani_helenka
    Powinnaś uściślić w samym przepisie o jaki serek chodzi - o zwykły czy Danio. Nie przeczytałam Waszych wypowiedzi tylko sam przepis i zrobiłam ze zwykłego serka homogenizowanego do sernika, nie dodając cukru (którego w przepisie nie ma) i sernik wyszedł niesmaczny - za mało słodki
    Komentarz
  • hayley01, 2011-11-16 16:54:06
    hayley01
    Kwestia słodkości jest indywidualna, zależy co kto lubi. Dlatego następnym razem proponuję po prostu spróbować
    Komentarz
  • Apiska, 2012-02-11 14:53:04
    Apiska
    robiłam go rano, chłodzi się w lodówce, do degustacji dopiero jutro, oby był pyszny
    Komentarz
  • Apiska, 2012-02-23 19:44:55
    Apiska
    zapomniałam dopisac, wyszedl przepyszny! tż zajadał się, aż się uszy trzęsły
    Komentarz
  • Snowwhiteproncess, 2012-03-18 18:06:20
    Snowwhiteproncess
    0
    Robiłam z serków wiśniowych, więc powstał pyszny wiśniowy sernik W lodówce stał niecałe dwie godziny i stężał bardzo dobrze. Jedyne 'ale' to mogłoby być podane wielkość formy. Moja tortownica ma 23 cm i sernik wyszedł niziutki bardzo bardzo, więc polecam zwiększyć proporcje lub w mniejszej formie robić : )
  • chmurka80, 2012-06-13 18:11:28
    chmurka80
    nie wiem co złego zrobiłam ale jak zrobiłam masę z serków żelatyny i galaretki to po wlaniu na biszkopty zaczeła wyciekać z pod spodu a biszkopty zamiast leżeć na dole uniosły sie na powierzchnie masa jest strasznie rzadka
    Komentarz
  • suwa89, 2012-06-23 00:33:31
    suwa89
    chmurka80 pewnie nie wystudzona była twoja mieszanka do odpowiedniej temperatury, gdyby była delikatnie schłodzona myślę, że udało by ci się obejść ten wylew na biszkopty
    Komentarz
  • Trinette, 2012-06-30 19:39:51
    Trinette
    Co zrobić jeśli mam taki problem jak chmurka? Wydaje mi się, że masa jest za rzadka. Włożyłam do lodówki... Może się uda uratować
    Komentarz
  • hayley01, 2012-06-30 21:08:23
    hayley01
    Galaretka musi być wystudzona, lekko tężejąca. W połączeniu z zimnym serkiem masa właściwie od razu zaczyna gęstnieć (robi się galaretowata).
    Komentarz
  • Trinette, 2012-06-30 21:52:56
    Trinette
    Ok udało się. Dodałam trochę żelatyny jak mieszałam masę. 2ga warstwa wyszła już ok - niebieska :P
    Komentarz
  • Anna19101986, 2016-03-06 19:51:46
    Anna19101986
    0
    Dziś rano zrobiłam z TŻ całą blachę a teraz już prawie nic nie ma
    Serniczek wyszedł piękny i pyszny mniam
    Jedynie co to owoce wypłyneły mi na wierzch ale i tak było pychota
  • sarunia007, 2016-03-10 12:26:25
    sarunia007
    0
    Zrobiłam według Twojego przepisu i wyszedł pycha Polecam
  • Waldemar79, 2016-04-12 19:04:40
    Waldemar79
    0
    Wypróbowany Lubię klasyczne serniki - jestem prawie ortodoksem - ale ten jest wyjątkowo dobry!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem