Makaron ze szpinakiem i fetą

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-06-15
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

Składniki:

  • szpinak [1 op.]
  • ser feta [1 op.]
  • makaron [1 op.]
  • śmietana [1 op.] (małe 18 %)
  • czosnek [2 ząbki]
  • ser (do posypania)

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy czosnek dodajemy do tego opakowanie szpinaku ( można już kupić w sosie śmietanowym to wtedy bez śmietany ) podsmażamy.( przyprawiamy do smaku sól i pieprz ) <- z solą trzeba uważać bo już feta jest słona. Do tego wrzucamy pokrojoną wcześniej fete chwile podsmażamy. I koniec :) Łatwe a pyszne.
Przepisu na ugotowanie makaronu chyba nie bede podawać :)
Nakładamy farsz na makaronik posypujemy serkiem utartym i wcinamy ze smakiem :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • xellka, 2010-06-15 10:31:04
    xellka
    A zapomniałam dodać ze dla tych co kupili szpinak sam nie w sosie śmietanowym zaraz po podsmażeniu dodają smietanę a potem fete
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-06-15 15:33:22
    Sensuel
    Składniki mam,teraz trzeba się zebrać i zrobić szpinakową przyjeność mężusiowi.Jak zrobię to ocenię
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-06-17 08:37:26
    Sensuel
    1
    No i zrobione.Mojemu mężusiowi bardzo smakowało,bo on to lubi szpinak w przeciwieństwie do mnie.No ale doprawiając musiałam spróbować tak więc całkiem dobre ku mojemu zdziwieniu.Polecam tą wersję robienia makaronu,bo warto spróbowć
  • rita 1, 2011-08-20 11:05:15
    rita 1
    Ciekawy i prosty przepis. Na pewno wypróbuję
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta