Makaron z pomidorowym sosem

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2009-11-17
  • Makaron z pomidorowym sosem

Składniki:

Przygotowanie:

Otworzyć puszkę z pomidorami, pomidory pokroić, sok zachować.
W rondlu rozgrzać po łyżce oliwy i masła, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć przez 2 minuty, mieszając, aż cebula będzie szklista (nie rumienić!). Dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć przez następne 2 minuty. Dodać pozostałe składniki sosu (oprócz śmietany, makaronu i sera). Doprowadzić do wrzenia, później zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 minut, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje. Wlać śmietankę, wymieszać.
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odsączyć, delikatnie wymieszać z sosem. Przed podaniem posypać startym serem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • irsin, 2010-02-12 12:22:18
    irsin
    taki sos najbardziej lubię - nie dodaje zadnego mięsa, za to wiecej czosnku.

    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe