Holenderskie hamburgery

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-06-16
  • Holenderskie hamburgery

Składniki:

  • bułka pszenna [4 szt.] ((może byc bułka sezamowa))
  • masło [1 op.] ((do posmarowania bułki))
  • sałata [1 szt.] ((4 liście))
  • jajka [4 szt.] ((sadzone))
  • sos czosnkowy [1 op.]
  • wieprzowina [250 g] (lub gotowe kotlety)
  • pomidory [1 szt.] (4 grube plastry)

Przygotowanie:

Bułeczki kroimy na dwie części,smarujemy masełkiem od środka, kładziemy liść sałaty. Na to gotowego kotleta(podsmażonego na patelni) bądż też zrobionego własnoręcznie z mielonego mięsa wieprzowego, jajko sadzone, plasterek pomidora, polewamy sosem czosnkowym i na wierzch kładziemy górę bułeczki.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Doskonałe na imprezę! Top 5 szybkich przepisów na sałatki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką