Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Karp smażony

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2009-11-17
  • Karp smażony

Składniki:

Przygotowanie:

Rybę sprawić, oczyścić, opłukać, podzielić na filety, a następnie pokroić na dzwonka i posolić. Obtoczone w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej dzwonka karpia usmażyć na rozgrzanym maśle z olejem. Zrumienione ryby wstawić do gorącego piekarnika.
Korzeń chrzanu umyć, oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Porcje gorącej ryby ułożyć na półmisku. Obłożyć startym chrzanem.

    Śr. ocena: 4.33 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • eweska, 2009-12-19 14:34:15
    eweska
    1
    Uwielbiam karpia, szkoda tylko, że jadam go raz do roku
    Jest dość kaloryczna, ale co tam dla smaku mozna się poświęcić
  • ewelline, 2010-01-09 02:11:38
    ewelline
    1
    ja za karpiem nie przepadam i nie wiem jak się nim można zachwycać, kiedy jest tyle wyśmienitych ryb.
    Ja preferuje karpia pieczonego tylko w piekarniku bez smażenia.
  • kropka75, 2010-01-16 15:25:15
    kropka75
    1
    Ciekawa kompozycja. Średnio dla mnie, bo nie znoszę karpia, ale spróbuję z inną rybką.
    Taka wersja "na inaczej".

    Ja do ryby zawsze używam jeszcze pieprz.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe