makaron z tuńczykiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-06-17
  • makaron z tuńczykiem

Składniki:

  • tuńczyk [1 op.]
  • cebula [1 szt.]
  • kukurydza konserwowa [0.5 op.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa warzywna (do smaku)
  • makaron [200 g]

Przygotowanie:

makaron ugotować al dente. w międzyczasie, na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. następnie dodać tuńczyka i wyciśnięty czosnek. poddusić na małym ogniu. potem dołożyć kukurydzę. całość zalać śmietaną. doprawić solą, pieprzem, przyprawą warzywną. dusić jeszcze kilka minut. odsączony makaron wyłożyć na talerz i polać tuńczykowym sosem. podawać na gorąco.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Historia makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem